Οικογένειες χρωμάτων

Η βεντάλια Color Preview® της Benjamin Moore δημιουργήθηκε από 16 οικογένειες χρωστικών, οι οποίες χωρίζονται σε δύο τμήματα των 8 χρωστικών, που το καθένα αντιπροσωπεύει 2 χρωματικά γκρουπ, ήτοι τα απλά και τα σύνθετα.

Οι 8 απαλές χρωστικές είναι ευρέως γνωστές: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, κιτρινοπράσινο, πράσινο, τυρκουάζ, μπλε και ματζέντα.
Οι σύνθετες χρωστικές είναι: ώχρα, οξειδωμένο ( σκουριασμένο ) κόκκινο, καφέ, γκρι, ανοικτό καφέ, μαύρο, λαδί, κάμελ.
Όλες οι χρωστικές εμπεριέχονται στο χρωματικό φάσμα, συνεργάζονται μεταξύ τους παράγοντας εκπληκτικής αίσθησης αποχρώσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στην βεντάλια Color Preview® και θα σας βοηθήσουν (κυρίως χωρίς να σας μπερδέψουν ) να βρείτε τη δική σας απόχρωση.

Απλές χρωστκές


Το κόκκινο είναι το χρώμα της ζωής, της αγάπης, της θερμότητας και για να παραχθεί χρησιμοποιείται κόκκινη οργανική χρωστική η οποία θα του προσδώσει την απαραίτητη φωτεινότητα. Χρωστική υψηλής ποιότητας, χαρακτηρίζεται από την καλή χημική αντίσταση και ένταση στοιχεία που είναι απαραίτητα για ένα δυναμικό χρώμα.


Το πορτοκαλί χρώμα είναι ένα από τα αγαπημένα της μητέρας φύσης και το βλέπουμε γύρω μας όλο το χρόνο. Παράγεται από πορτοκαλί οργανική χρωστική και μας δίνει μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων εξαιρετικής σταθερότητας και χημικής ισορροπίας.


Κίτρινο, το χρώμα που αντιπροσωπεύει τον ήλιο, την φρεσκάδα την καθαριότητα. Παράγεται από κίτρινη οργανική χρωστική εξαιρετικής ποιότητας, η οποία καθιστά την απόχρωση φωτεινή, καθαρή, "γεμάτη".


Κιτρινοπράσινο ( ανοικτό κίτρινο ), ένα χρώμα "λεμονί" του οποίου η δημοτικότητα αυξάνει, συμπληρώνοντας την μεγάλη χρήση του ιώδους και του βιολετί. Είναι χρώμα που παραπέμπει στην φρεσκάδα της άνοιξης και του νέου ξεκινήματος.


Πράσινο είναι το χρώμα της φύσης γενικά και αντιπροσωπεύει τη ζωή, την αρμονία και την ξεκούραση. Οι αποχρώσεις του παράγονται από πράσινη οργανική χρωστική που μας παραπέμπουν στις ποικιλόμορφες ιδιότητές του.


Τυρκουάζ έρχεται να συμπληρώσει τα κλασσικά χρώματα Burgandy navy blue και hunter green. Είναι η τέλεια αρμονία μεταξύ του πράσινου και του μπλε.


Μπλε, το χρώμα του ουρανού και του νερού. Το πιο αγαπημένο χρώμα των Η.Π.Α. Παράγεται από μπλε οργανική χρωστική και οι αποχρώσεις του είναι γαλήνιες, ήρεμες και αιωνίως θα είναι σύντροφος σε κάθε περιβάλλον.


Ματζέντα, το χρώμα του πάθους, μας δίνει μέρος των αποχρώσεων της σημερινής μόδας όπως τις ιώδης ή τις ροζ, αλλά και πλουσιότερη γκάμα που θα βρείτε στην βεντάλια Color Preview.

Λευκό χρώμα


Το λευκό είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού όλων των χρωμάτων του χρωματικού φάσματος σε απόλυτη ισορροπία και αποτελεί τον στιλοβάτη όλων των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται τουλάχιστον εσωτερικά. Είναι το χρώμα με την μεγαλύτερη καλυπτικότητα.

Σύνθετες χρωστικές


Η χρωστική οξειδωμένου κόκκινου παρέχει διαρκή καλυπτική ικανότητα αλλά και αντίσταση στις καιρικές συνθήκες και την ζέστη. Οι αποχρώσεις που παράγονται διακρίνονται για την φυσική τους δύναμη.


Καφέ, είναι ένα χρώμα το οποίο είναι μέρος της θεμελίωσης του ουδέτερου. Η χρωστική αυτή βγαίνει από συνδυασμό του οξειδωμένου κόκκινου παρέχοντας στις αποχρώσεις που παράγει όλη την δύναμη και την αντοχή που αυτές απαιτούν.


Ανοικτό καφέ, μια "μυστήρια" ουδέτερη χρωστική, η οποία βρίσκεται χρωματικά μεταξύ του καφέ και του γκρι, παράγοντας καταπληκτικές αποχρώσεις. Η ψυχρή βάση της επιτρέπει στις αποχρώσεις να ταιριάζουν σε κάθε περιβάλλον.


Γκρι, το χρώμα που διαχρονικά αποδέχεται η μόδα, αδελφό του μαύρου. Η χρωστική αυτή παράγεται από οργανικές και ανόργανες χρωστικές και αποδίδει αποχρώσεις που δεν μπορεί να δώσει το μαύρο, ενώ παράλληλα βοηθάει στην κάλυψη.


Μαύρο, το χρώμα που δεν επιδέχεται δέσμευσης, σύμβολο της κομψότητας και του εξεζητημένου γούστου. Η χρωστική αυτή έχει δύναμη να παράγει έντονες αποχρώσεις και να μεταβάλλει τον τόνο κάθε άλλης απόχρωσης. Είναι μια χρωστική αδιαπέραστη από χημικά, φως και καιρικές συνθήκες.


Λαδί, η απαλή εκδοχή του πράσινου αν και είναι σύνθετη χρωστική, παράγει αποχρώσεις εξεζητημένου γούστου.


Ώχρα, είναι γήινο χρώμα και η σύνθετη χρωστική της προέρχεται από το οξείδιο του σιδήρου. Οι αποχρώσεις που παράγονται από ώχρα διακρίνονται για την άριστη καλυπτική ικανότητα, την καιρική και χημική τους αντίσταση και την χρήση τους τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.


Κάμελ, το εξεζητημένο ίσως στα καλύτερά του. Μια απόχρωση η οποία ουδετεροποιείται για να εναρμονισθεί με τα πάντα.

Connect With Us